Het nieuwe jaar is nog maar net begonnen, maar grote kans dat jouw nieuwe voornemens alweer gesneuveld zijn.

Psychologie stelt dat het ongeveer twee maanden duurt voordat iets een gewoonte wordt.
Praktijk stelt dat het ongeveer twee weken (maar vaak nog minder) duurt om die voornemens te laten vallen.

Waarom kiezen we toch zo vaak de weg van de minste weerstand?

Wees gerust, je bent bij lange na niet de enige die dit doet. Ieder mens doet dit in meer of mindere mate. Denk maar eens na: het is toch veel makkelijker om te zeggen dat je het druk had dan toe te geven dat je de verjaardag van je moeder domweg bent vergeten?

Het is toch makkelijker om bij conflict de schuld bij de ander te leggen dan toe te geven dat je zelf óok fout zat. Die ander begon toch zeker?

En: het is makkelijker om te blijven hangen in een ‘veilige’ positie, dan een stap te wagen in het diepe.

Dicht bij jezelf blijven

Ons hele leven wordt ons voorgekauwd welke keuzes volgens anderen het best voor ons zijn. Maar wat nou als je het daar zelf niet mee eens bent? De meesten van ons komen er met de jaren pas achter dat we eigenlijk andere keuzes hadden willen maken. Daarna duurt het vaak nog een aantal jaar voordat je we die keuzes ook daadwerkelijk durven doorzetten.

Mensen die dicht bij zichzelf blijven worden soms gezien als ‘excentriek’, of ‘apart’, en krijgen veelal te maken met reacties. “Gaat dat wel goed komen?” “Weet je het zeker?” “Heb je daar goed over na gedacht?”. De twijfel slaat toe.. we zetten het niet door.. en voila: terug bij af.

“Doen wat je gelukkig maakt” is anno 2017 naast “afvallen” waarschijnlijk het meest gestelde doel dat uiteindelijk ook weer mislukt. Blijkbaar is “doen wat je gelukkig maakt” voor de meesten van ons toch heel erg moeilijk.

 

Haal de kracht uit jezelf en laat je dromen en wensen uit komen in 2017!

Op de eerdere vraag: “Waarom kiezen we de we van de minste weerstand?” valt geen eenduidig antwoord te geven. Het kan verschillende redenen hebben, maar ik denk dat het in de praktijk vaak te maken heeft met angst, twijfel en onzekerheid. Iets dat ik in mijn werk vaak ook tegenkom bij klanten.

Wat ik gelukkig ook vaak tegen kom bij mijn klanten is voldoening, trots en blijdschap wanneer zij hun doelen behalen of die stap wel durven te zetten. We kunnen vaak meer dan we denken, maar daar kom je pas achter als je je kop uit het zand haalt en je talenten ontdekt!

Mijn wens voor jou, voor 2017 is dat je je dromen en doelen durft waar te maken.

Time27 voornemens

Dit jaar staan er voor mijzelf ook spannende zaken op de planning. Zo vinden er spannende veranderingen plaats binnen Time27 en is ons nieuwe concept Innovatiefabriek Zuid inmiddels van start. Met IFZ transformeren we werknemers naar succesvolle ondernemers. Wil jij jouw innovatie- en ondernemerskracht bevrijden? Neem dan eens een kijkje op www.innovatiefabriekzuid.nl

Weet je nog niet zo goed wat je van 2017 wil maken op carrière gebied? Geen nood. Ook dan kan ik je helpen. Je kunt altijd vrijblijvend een bericht sturen naar Wendy@time27.nl

Met welke insteek ga jij dit jaar van start?

De weg van de minste weerstand?
Of; “My way or the highway?”

Ik ben benieuwd! Succes!