Hoe ziet jouw baan er over 10 jaar uit? Organisaties veranderen tegenwoordig continu. Zeker met de technologische veranderingen in de huidige maatschappij. Het is daarom belangrijk dat je op de hoogte bent van nieuwe ontwikkelingen en flexibel mee gaat met de huidige tijdsgeest. De tijden zijn voorbij dat mensen 25-jarige jubileums vieren op de werkvloer. Tegenwoordig is flexibiliteit op de arbeidsmarkt een nieuwe trend.

Om medewerker van de toekomst te worden zijn een aantal zaken van belang:

  • Kennis in de breedte en de diepte. Naast kennis van je vak is het ook belangrijk om sociale vaardigheden en een netwerk te hebben. Je weet dan samen te werken met de juiste kwaliteiten van andere mensen.
  • Personal Branding. Je weet waar je goed in bent en kent je valkuilen. Hierdoor weet jij je sterk en krachtig te profileren op de arbeidsmarkt.
  • Meebewegen met veranderingen. Je blijft op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen binnen je vakgebied en blijft je leven lang leren.

Herkenbaar?

Je hebt een drukke baan en in je achterhoofd weet je al dat je, al dan niet gedwongen, binnen afzienbare tijd het stokje gaat overdragen. Af en toe houdt je dat bezig, maar je hebt nog geen zuiver beeld van hoe je dat gaat invullen. Klussen in en om het huis, (verre) reizen maken, een boek schrijven, je hobby’s verder intensiveren? Ach, je ziet wel. “Ik ga me echt wel vermaken”. Dan komt het afscheid en in de eerste periode heb je nog genoeg omhanden en dan begint er een gemis op te treden.

Het dagelijkse ritme, de mensen die je op je werk dagelijks ontmoette, de voldoening aan het eind van de dag of na een afgerond project. Kortom, je krijgt behoefte aan een nieuwe zinvolle invulling en door de grotere keuzevrijheid van je tijdsbesteding is dit alleen maar lastiger geworden.

Om erachter te komen welke baan bij jou past is het goed om voor jezelf na te gaan welke vaardigheden je ontwikkeld hebt en welke je wilt gaan inzetten. In welke werkomgeving wil je het liefste werken en wat is je intrinsieke motivatie om je werk te doen?

Creëer je eigen succes, geluk en plezier

Het is behoorlijk lastig om deze en andere vragen zelf te beantwoorden en op basis hiervan concrete doelen te stellen voor de toekomst. Een sparringpartner met ruime ervaring is dan bijzonder welkom. Daarom organiseren Loopbaanbureau Time27 en Innovatiefabriek Zuid de gratis inspiratiesessies “Word medewerker van de toekomst”.

Wij begeleiden werknemers in loondienstverband met de stap van traditionele werknemer naar medewerker van de toekomst. Je gaat ontdekken waar je mee moet starten, waar je mee moet stoppen en waar je mee moet doorgaan om toekomstbestendig te zijn. Waar wij in geloven is dat iedereen zijn eigen succes, geluk en plezier kan creëren. Zowel zakelijk als privé. Dat kun je natuurlijk helemaal in je eentje doen, maar wij geloven erin dat je samen verder komt. Door met elkaar te sparren, elkaar te inspireren en samen te werken kom je veel verder.

Transformeer van traditionele medewerker naar intrapeneur

De traditionele manieren van werken zijn compleet veranderd en het wordt tijd om weer de regie te nemen over je huidige werk. Doen wat gevraagd wordt is niet meer voldoende. Werknemers die zich ondernemend gedragen binnen een organisatie worden tegenwoordig gezien als intrapeneurs.

“Een intrapeneur is iemand die denkt in kansen en mogelijkheden waarbij je proactief aan de slag gaat om nieuwe trends toe te passen in de organisatie.” – Loopbaancoach Wendy Simonis

Loopbaanbureau Time27 en Innovatiefabriek Zuid organiseren de workshop “Word medewerker van de toekomst” op woensdag 1 november en vrijdag 17 november. Deze zijn bedoeld voor professionals die proactief willen werken aan een succesvolle toekomst binnen een organisatie of overwegen elders in loondienst te werken als intrapeneur.

Wil jij meer persoonlijke groei, uitdaging, werkplezier en succes ervaren in je huidige baan? Word jij intrapreneur? Kortom: toekomstbestendig! Kom dan naar de gratis workshop: “Word medewerker van de toekomst!” Aanmelden via info@time27.nl

Meer informatie vind je op: https://www.time27.nl/loopbaanevents/

Hartelijke groeten,
Wendy Simonis