In de huidige arbeidsmarkt is er een stijging in het aantal vacatures. Volgens het UWV is de prognose van 2019 een stijging van het aantal vacatures in bijna alle sectoren. Met name in de zorg, arbeidsbemiddeling en ICT is er steeds meer werkgelegenheid. Dat betekent dat er voor jou kansen zijn om je talenten in te zetten op de arbeidsmarkt. Ga voor jezelf na wat jouw volgende stap wordt in je loopbaan. In deze blog ga je ontdekken hoe jij medewerker van de toekomst wordt met jouw talenten.

Arbeidsmarkt van tegenwoordig

Door de komst van de digitalisering verdwijnen er steeds meer banen en wordt persoonlijk leiderschap steeds belangrijker. Hoe zorg je ervoor dat je zelf aan het roer staat van je eigen loopbaan? Ga aan de slag met duurzame inzetbaarheid. Dat betekent dat je jezelf verdiept in jouw onderscheidend vermogen en op de hoogte bent van veranderingen op de arbeidsmarkt. De arbeidsmarktprognose van 2018-2019 volgens het UWV vind je in onderstaande afbeeldingen. Door de vergrijzing gaan er steeds meer mensen met pensioen waardoor er handen tekort zijn in de zorg. De automatisering zorgt ervoor dat administratieve functies steeds meer verdwijnen. Er zijn daarom veel vacatures te vinden als verpleegkundige, ICT-er, recruiter en accountmanager!

Arbeidsmarkt Arbeidsmarkt

Bron: Arbeidsmarktprognose 2018-2019 van UWV

Word medewerker van de toekomst

Elk individu heeft talenten. Het zijn activiteiten waardoor je energie krijgt en met plezier uitvoert. Wanneer je jouw talenten gebruikt, dan kijk je ernaar uit om deze te benutten. In je omgeving wordt je gewaardeerd en als bijzonder ervaren. Je haalt bijvoorbeeld energie uit het verzorgen van mensen als verpleegkundige of het maken van lekkere gerechten als kok.

Talent is aangeboren en er is sprake van natuurlijke aanleg: je krijgt het mee vanaf je geboorte

Hoe zorg je ervoor dat je als medewerker van toegevoegde waarde bent in je huidige baan? Door je kwaliteiten te benutten en met plezier naar je werk gaan. Elk individu heeft aanleg voor bepaalde talenten. Dit zijn eigenlijk doorontwikkelde kwaliteiten waar je energie van krijgt. Waarom is dit zo belangrijk? Omdat je anders met tegenzin naar je werk gaat, kans op werkloosheid wordt vergroot en gezondheidsklachten toenemen met een burn-out als gevolg. Dat willen we uiteraard voorkomen!

  • Persoonlijke leiderschap
    Waardering krijgen voor de inzet van je werk doordat je zelf de regie neemt over je loopbaan
  • Ondernemerschap
    Je ziet kansen en mogelijkheden om jouw kwaliteiten in te zetten
  • Vitaliteit
    Balans in zowel je werk als privé waardoor je fit en energiek bent

Zichtbare Talenten

In onderstaande afbeelding wordt weergegeven op basis waarvan jouw talenten zijn gebaseerd. Daphne Schippers is een goed voorbeeld van een talent. Het is een sterke vrouw die hard kan lopen en doorzettingsvermogen heeft om te presteren bij wedstrijden op het hoogste niveau. Door zowel haar fysieke als mentale kracht in combinatie met gezonde voeding en voldoende rust in haar leven, dit noemen we vitaliteit, weet zij haar talenten optimaal te benutten. Dit is zichtbaar in haar prestaties zoals het winnen van het EK, WK en de Olympische Spelen. De belemmeringen vanuit haar omgeving zoals weinig vrije tijd voor sociale contacten en hobby’s neemt ze voor lief. Daarmee toont ze persoonlijk leiderschap. Mede doordat ze daardoor een voorbeeld is voor de jeugd van tegenwoordig dat je met hard werken wordt beloond en een eigen boek heeft uitgebracht over voeding. Deze verkopen als zachte broodjes over de toonbank waarmee ze ondernemerschap toont.

Arbeidsmarkt

Omgaan met teleurstellingen en doorzetten

Denk je dat het benutten van de talenten van Daphne Schippers makkelijk is gegaan? Het antwoord daarop is “Nee”. Om haar prestaties zichtbaar te maken heeft ze hard getraind, dag in dag uit. Omgaan met kritiek hoort erbij om te groeien. Haar omgeving verbeteren constant haar techniek, conditie en kracht. Dat betekent ook nieuwe technieken uitproberen en daarmee laatste worden op een wedstrijd of blessures oplopen. Het is daarom ook van belang dat je leert omgang met teleurstellingen. Daar leer je ontzettend veel van en is goed voor je persoonlijke groei. Op deze manier verfijn je jouw kwaliteiten en durf je te vallen en weer op te staan.

Ook Daphne Schippers heeft hulp gekregen om tot haar doelen te komen. Door middel van een coach, trainer en doorzettingsvermogen is het haar gelukt om zichzelf te ontwikkelen tot een sterke persoonlijkheid. Op de arbeidsmarkt is Loopbaanbureau Time27 ervan overtuigd dat loopbaanontwikkeling moet worden ingezet om medewerkers de kans te geven zijn vaardigheden binnen de organisatie te verbeteren. De beste manier om dit te bereiken, is door eerst vast te stellen wat de wensen van een medewerker zijn.

Samen kom je verder

Wij begeleiden leidinggevenden en werknemers in loondienstverband om duurzaam inzetbaar te worden. Je gaat ontdekken waar je mee moet starten, waar je mee moet stoppen en waar je mee moet doorgaan om toekomstbestendig te zijn.

Waar wij in geloven is dat iedereen zijn eigen succes, geluk en plezier kan creëren. Dat kun je natuurlijk helemaal in je eentje doen, maar wij geloven erin dat als je samen verder komt. Door met elkaar te sparren, elkaar inspireert en samenwerk kom je veel verder.

Loopbaanbureau Time27 organiseert inspiratieworkshops, basisprogramma’s en maatwerktrajecten om jouw talenten te ontdekken en te benutten om medewerker van de toekomst te worden.

Meer informatie over onze programma’s vind je op: https://www.time27.nl/programmas/