Momenteel staan er ruim 200.00 vacatures open in Nederland (bron: CBS). Van carrière switchen doe je niet zomaar, dat is een lastige keuze. Hoe weet je of het de juiste keuze is? Wie worden mijn nieuwe collega’s? Hoe gaat mijn nieuwe functie eruit zien?

In onderstaande afbeelding zie je hoe sollicitanten in het algemeen het sollicitatieproces ervaren. De onzekerheid is het hoogst bij de overweging om te solliciteren en na het sollicitatiegesprek. De keuzes die je dan maakt zorgen ervoor dat je actief gaat nadenken over je vervolgstap. Wat zijn redenen om na te denken over een carrière switch?

Bron: Monsterboard.nl

1. Vervolgstap in carrière

Recruiters benaderen kandidaten vaak om te achterhalen wat een vervolgstap is in je carrière. Een goed salaris of vast contract kan een belangrijke drijfveer zijn om je huidige baan te behouden. Toch hoeft dit geen reden te zijn om gelukkig te zijn in het werk wat je doet. Wat is je ambitie? Past je huidige functie daar nog bij? Je talenten gebruiken is veel belangrijker dan een vast contract. Wanneer je talenten tot uiting komen functioneer je vaak beter en heb je plezier in je werk. Zoals je ziet op deze afbeelding hangt je motivatie samen met je competenties. Wanneer je sterk gemotiveerd bent en je competenties sterk inzet presteer je ook beter. Het is dus van belang dat je jouw talenten inzet in de juiste functie. Daar word je zelf gelukkiger van en zorgt ervoor dat je werk goed aansluit bij je ambities.

carrière

2. Nieuwe uitdaging

Een carrière switch zorgt er ook voor dat je nieuwe kansen en prikkels ontdekt. Je groeit als persoon en gaat met een goed gevoel naar je werk. Hierdoor houd je meer energie over en ben je sterker gemotiveerd.

3. Werkervaring opdoen

Doordat je meer werkervaring op doet en bij meerdere werkgevers werkt doe je ook meer kennis en ervaring op. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat je groeit als persoon en in je carrière. Ga voor jezelf na in welk vakgebied en met welk specialisme je wilt groeien. Bovendien is de een generalistisch ingesteld en wil van diverse vakgebieden kennis op doen en de ander is specialistisch ingesteld en wil zich in één vakgebied verdiepen.

4. Toekomstbestendig werken

In de toekomst zijn er steeds meer beroepen die vervangen worden door de robotisering. Veel beroepen worden vervangen door robots zoals administratief medewerkers, kantoorfuncties en productiewerk. Ontdek aan de hand van deze link of jouw beroep toekomstbestendig is: https://www.jobpersonality.com/beroepenzoeker

5. Meer connecties, meer succes

Over de juiste connecties beschikken is in vrijwel elke branche prettig. Een goed netwerk biedt namelijk kansen en is een krachtige manier om je doelen te bereiken. Door een carrière switch ontmoet je nieuwe mensen die je verder kunnen helpen. Bijvoorbeeld bij het binnenhalen van opdrachten, het creëren van marktkansen en het delen van kennis en ervaring. Daarnaast is netwerken een goede manier om een nieuwe baan te vinden. Kortom: netwerken is een waardevol instrument voor zowel jezelf als je (toekomstige) organisatie.

carrière

LinkedIn is daarvoor een succesvolle tool. Via de privacy instellingen kun je aangeven dat je beschikbaar bent voor carrièrekansen. Op deze manier weten recruiters dat je open staat voor nieuwe uitdagingen en wordt je benaderd voor vacatures. Ook kun je zelf relevante mensen toevoegen aan je netwerk op LinkedIn. Plaats ook regelmatig updates zoals artikelen of dat je op zoek bent naar een specifieke vacature. Dit verhoogt je kansen op de arbeidsmarkt.

6. Het hoeft geen droombaan te zijn

Vaak zijn mensen op zoek naar die ene droombaan. Alles moet kloppen aan het perfecte plaatje. Helaas is dat niet altijd mogelijk. Er zal altijd een bepaald element niet helemaal naar wens zijn: reistijd, salaris of flexibele werktijden bijvoorbeeld. Ga voor jezelf na wat je belangrijk vindt en maak op basis daarvan een keuze. Als je de gok niet had gewaagd, zou je nooit geweten hebben dat deze richting voor jou niet de juiste is. Bevalt het niet, dan kun je wellicht nog terug naar je oude functie of je gaat op zoek naar een nieuwe uitdaging.

Ben jij klaar voor een volgende stap?

Besteed aandacht aan je talenten, werkwaarden, drijfveren en je leefstijl. Wil jij meer uitdaging en plezier in werk? Wil jij niet langer blijven afwachten. Meld je dan nu aan voor de workshop: “wie bepaalt je toekomst” en maak die avond kans op een gratis talentenscan of vitaliteitsscan en persoonlijk adviesgesprek!

Interesse? Mail naar info@time27.nl met vermelding van je naam en aanmelding voor de workshop Maandag 3 juni 2019.
Wij geven je antwoorden en oplossingen, zodat jij doelgericht  kan werken aan je loopbaan en leefstijl. Ontvang inspiratie, praktische tips en inzicht in de stappen die jij kunt zetten om te werken aan een succesvolle toekomst en gezonde leefstijl.