Laden Evenementen

LevenLangOntwikkelen en duurzame inzetbaarheid

Kennis verliest sneller aan waarde. Digitalisering vereist nieuwe vaardigheden en soft skills zoals samenwerking worden steeds belangrijker. Blijven leren en ontwikkelen is een rode draad voor duurzame inzetbaarheid. Wij (h)erkennen het belang hiervan al enige tijd.

Definitie LevenLangOntwikkelen:

“Gedurende het hele leven (pro)actief ontplooien van kwaliteiten op basis van eigen interesses en waarden voor een duurzame bijdrage aan de samenleving, eigen gezondheid en geluk”.

Werknemers gaan nu kritischer stilstaan bij vragen zoals ‘Wie ben ik? Wat wil ik? en Waar wil ik aan bijdragen?’. Loopbaanoriëntatie geeft inzicht in eigen talenten en individuele drijfveren. Dit is mede bepalend of je werk doet dat bij je past. Loopbaanoriëntatie kan sturing geven, rust of juist prikkelen om in beweging te komen. Je blijven ontwikkelen tijdens je loopbaan is actueel en stopt nooit. Sommige werknemers hebben een duwtje in de rug nodig om zich hier bewust van te worden en de regie in eigen handen te nemen. Anderen doen dat zelf, zijn zich bewuster van hun kansen in de arbeidsmarkt en maken dan ook een bewuste keuze voor de organisatie.

Duurzame inzetbaarheid – waaronder talentmanagement, mobiliteit, opleiding en ontwikkeling – is topprioriteit voor organisaties. De veranderende arbeidsmarkt vraagt HR- verantwoordelijken na te denken hoe werknemers intrinsiek te motiveren en toekomstbestendig te laten ontwikkelen. Investeren in werknemers loont. Of dit nu gaat om het uitproberen van nieuwe rollen of het verbreden van vaardigheden. Als mensen enthousiast zijn over hun werk en ook nog eens voldoende loopbaanmogelijkheden zien, ontstaat er betrokkenheid en zijn ze trots op zichzelf en hun werk.

Wij adviseren werkenden, werkgevers en hr professionals welke stappen zij kunnen nemen om inzetbaar te blijven.Alle werknemers, en ook hun werkgevers of HR-verantwoordelijke, zijn van harte welkom bij de Week van de Loopbaan!

Overzicht planning inspiratie/sparringssessie’s in de week van de loopbaan 2021:

Sessie Dag Tijdstip / uur Locatie Doelgroep  
1. Dinsdag 14 september 10:00 – 12:00 Maastricht, Dorpstraat 30 HR professionals, Werkgevers en Leidinggevende

 

 
2. Dinsdag 14 september 15:00 – 17:00 Maastricht, Dorpstraat 30 HR professionals, Werkgevers en Leidinggevende

 

 
3. Woensdag 15 september 10:00 – 12:00 Sittard, Stationsplein 1

 

Werknemers  
4. Donderdag 16 september 10:00 – 12:00 Sittard, Stationsplein 1 HR professionals, Werkgevers en Leidinggevende

 

 
5. Donderdag 16 september 15:00 – 17:00 Sittard,

Stationsplein 1.

HR professionals, Werkgevers en Leidinggevende

 

 
6. Vrijdag 17 september 10:00 – 12:00 Maastricht, Dorpstraat 30

 

Werknemers  

Interesse?
Meld je aan en wijs jouw werknemers, vrienden en/of collega’s op de Week van de Loopbaan. Je krijgt de kans om objectief te sparren over jouw persoonlijke loopbaanvraagstuk met een vakkundige loopbaanprofessional bij jou in de buurt.  Meld je aan door een mail te sturen naar info@time27.nl of maak direct een afspraak met Wendy Simonis, tel.06 360 16 970.

 

Deel dit bericht via social media!